När jag behöver din åsikt skall jag tala om den för dig!

Åsikter är bra! Jag har en massa åsikter om allt och alla och har svårt att hålla tyst, helst om jag tycker annorlunda. Vissa uppskattar att få andra perspektiv på saker och ting och andra tycker att jag ”inte ska tro att jag är nåt”. I vilket fall som helst så är jag glad att människor tycker och tänker olika, vad tråkigt och förutsägbart allt annars skulle vara! Det som är rätt för mig kan vara helt fel för någon annan och det är bara att respektera.
Många gånger har jag tänkt för mig själv: ”Jag förstår inte hur den människan tänker!” Sen har jag fått påminna mig själv om att jag behöver ju inte förstå hur andra människor tänker, bara acceptera deras sätt att hantera problemet, diskussionen eller vad det nu kan handla om.
Dessutom finns det säkert många därute som inte alls förstår sig på mig, mina åsikter eller mitt handlande i många lägen men det behöver dem ju inte heller! Det funkar lika bra för mig ändå!
Alla våra skilda åsikter beror nog, till stor del, också mycket på vad vi varit med om under livet och hur med/motgångar fått oss att se och uppfatta saker på olika sätt.
Jag kan övertalas till att ändra åsikt, det kan jag faktiskt, men då brukar jag säga: ”Min åsikt kan måhända ha ändrats, men inte det faktum att jag har rätt!” Detta givetvis med glimten i ögat för jag är väl ingen besserwisser…….eller???!?
Jag skulle ändå önska att fler vågade säga sina åsikter mer öppet och inte vara så rädda för vad andra tycker och tänker. Åsikter är för en del en sorts sällskapsdjur som ska lämnas hemma IFALL någon är allergisk. Tänker man för mycket på hur andra ska uppfatta det man gör, säger och tänker, då sitter man i ett riktigt fängelse. Tycker jag! 🙂

blocked_large

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Det finns människor som alltid tror att man angriper dem när man säger sin egen åsikt”

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *