Tack, men nej tack!

Jag sitter och går igenom vilka arbeten jag sökt på senaste tiden… Det märks verkligen att det är arbetsgivarens marknad nu för jag har inte fått ett enda svar någonstans ifrån. Vi arbetssökande kanske blivit så många att arbetsgivarna inte har tid att tacka för visat intresse? Ja, inte vet jag, men nonchalant tycker jag att det är! Om jag hade eget företag och människor visade sitt intresse av att tillägna en stor del av deras liv för att arbeta hos just mig så visst fasen skulle jag tacka dom. Fattas bara annat… Konstigt att dom inte tänker på sin egen image?
För bara några år sedan så fick man besked av dom flesta. Först att dom mottagit ansökan och sedan det slutgiltiga beskedet. Det skedde oftast med den vanliga postgången. Ni minns väl dom där vita, fyrkantiga sakerna som man slickade på baksidan? Kuvert tror jag det kallades… I dagens teknik-värld borde det ju fungera smidigare, men det är klart – smidigast är kanske att inte svara alls men jag personligen föredrar ett rakt och ärligt: Tack, men nej tack, istället för att tigas ihjäl.

tired

Usch, vad trött jag blir…

” Det har varit dött länge, men nu börjar det bli liv och rörelse, Gud ske lov, sa dödgrävaren då koleran kom”

Kommentera

 1. Ja det är andra tider nu…

  En av anledningarna till det här nya och tråkiga beteendet tror jag är att AF numera säger att ALLA ska söka ALLA jobb, och det innebär att varje arbetsgivare får hundratals ansökningar.
  I stället för (som förr) att de som verkligen har kompetensen och är passande för att söka ett specifikt jobb, gör det.

  Jag skulle kanske fundera över om arbetsgivaren verkligen har fått min ansökan, om jag aldrig hör ett knyst efteråt.

  Ja, tråkigt är det!

  Varma hälsningar!

 2. Profilbild Anki skriver:

  Ja idag är det ju enkelt det finns datorer, bara att göra massutskick till berörda personer, förr var det mycket svårare, skriva brev, i kuvert franker osv

  Kram på dej Mimmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *