En perfekt jul

Nu är det inte långt kvar till 1:a advent, tiden går fort. Då ska stora jullådorna fram och allting kommer att flyta som på räls. Inga trasiga glödlampor, trassliga kablar eller försvunna förlängningssladdar. När vi julpyntat så tar hela familjen på sig rödvit-rutiga förkläden och vi bakar lussekatter, pepparkakor och annat smått och gott samtidigt som ”Gläns över sjö och strand” skvalar från stereon. Allt detta under gott samarbete, många skratt och tindrande ögon.
Sedan städar vi hela huset och såpalukten lägger sig i alla skrymslen och vrår. Alla julklappar är ju givetvis inhandlade för längesen och vi slipper stressen i affärerna även detta år. Bokstavskatten Linus sköter sig exemplariskt. Han klättrar inte i granen och äter faktiskt inte ens upp glittret.
Jag ser fram emot att än en gång få uppleva en riktigt lugn och rogivande december med fokus på den 24:e. Då kommer tomten med paket och alla får allt det dom önskat sig. Tomten har, tidigare, blivit bjuden på starkglögg av grannen så det är lite svårt att förstå vad han säger men med med lite vägledning så fungerar det bra. Efter väl utfört arbete så vinglar han ut igen i vintermörkret.
Usch, vad jag ljuger! Det är klart att Linus äter glittret!

”Gör det roliga först! Det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar…”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *