Måste inte alls!

Vad tiden har gått fort! Några dagar kvar till julafton men min julkänsla vill inte riktigt infinna sig… Hoppas det går att fira jul ändå! 🙂
Jag läste ett tips i en veckotidning som var ämnad till dom som inte har tid eller ork att rulla egna köttbullar. Då ska man helst köpa köttbullar från olika tillverkare och blanda ihop dom så att man får blandade former och storlekar. Då lurar man dom eventuella middagsgästerna att tro att man gjort köttbullarna själv. När jag läste detta så var den första tanken som slog mig: Är det verkligen så viktigt med just hemmagjorda köttbullar till jul? Så viktigt att man i tidningarna tipsar om hur man kan ”lura” middagsgästerna?
Nu har jag haft privilegiet att till varje jul kunna laga mina köttbullar själv men om det händer någon gång i framtiden att jag ”blir tvungen” att bjuda på Mamma Scans köttbullar istället så inte tänker jag låtsas att jag gjort dom själv bara för att… ja, varför?  Julen ska ju vara en fridfull helg, men jäklars vad stressigt det kan vara strax före, beroende på vilka krav man har på sig själv och omgivningen. Jag har i år bestämt att jag gör det det jag vill och känner för och inte det jag tror att jag måste. Vi har nog alla en massa inbillade måsten och traditioner som sitter i ryggmärgen men mycket av det går att sålla bort. Om man bara vill och törs… Julen kommer och går ändå oavsett vad! Hoppas ni alla får en trevlig fortsatt 4:e advent!

”En tradition är en generad ursäkt för att få upprepa samma dumheter varje år”

2 kommentarer

 1. Vilket ypperligt citat! Det lånar jag gärna.

  Instämmer för övrigt i hela inlägget. Vi måste inte göra alla (inbillade) måsten.
  Nåt som de som blir sjuka, eller som drabbas av andra svåra händelser upptäcker – det är egentligen ingenting man MÅSTE göra…

  Och en del kanske är så kloka så de upptäcker det ändå. 😉

  Vill passa på att önska dig en fin och fröjdefull Jul!

  Varma hälsningar!

 2. Profilbild Anki skriver:

  Ja, inte skulle jag heller låtsas som om jag har stått och trillat köttbullar! Tror nog att det är många som hoppar över detta med trillade köttbullar!
  Här ska vi ha så enkelt som möjligt, i och med att inga kommer den här julen pga Jajas hälsa!

  Ha, det bäst, och en riktigt GOD JUL till dej Mimmi
  Bamsekramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *