Skärp er arbetsgivare!

Jag vet att det kan bli tjatigt men jag måste bara få ösa galla över vissa potentiella arbetsgivare igen! Jag tog kontakt med en kvinnlig  personalansvarig på ett medelstort företag och jag framförde min önskan att få arbeta eller praktisera just där. Först lät hon inte alls intresserad men bad mig återkomma dagen efter eftersom hon var lite upptagen just då. Morgondagen kom och jag ringde upp igen… Den här gången lät hon mycket mer intresserad och sa att hon funderat och att det skulle nog kanske behövas en till, i alla fall vissa helger + extraarbete. Jag tyckte att det lät intressant och vi bestämde oss för att träffas hos min jobbcoach veckan därpå. I god tid till mötet så infinner jag mig hos coachen och vi väntar, väntar och väntar… När vi blivit less på att vänta så väntar vi en stund till. Coachen ringer upp damen i fråga och hon svarar: – Oj, jag har glömt… Jag tar luren och talar med henne igen och vi kommer överens om att vi behöver ju inte träffas alla tre utan jag kan komma och träffa henne på arbetsplatsen i fråga. Hon vill att jag ringer henne veckan därpå så att vi kan komma överens om en tid. Naturligtvis så ringer jag och den här gången vill hon att jag ringer under mellandagarna eftersom det är så mycket helger i vägen. Mellandagarna kommer och jag ringer… Den här gången vill hon att jag ringer efter alla helger dvs efter nyår och trettondagshelgen. Det här samtalet varar dock i 45 minuter och hon är mycket positiv till att jag eventuellt ska börja hos dom. Jag känner ändå att det är bättre att hon ringer upp mig när det passar henne eftersom det aldrig verkar vara någon bra tidpunkt när jag ringer. Vi bestämmer oss för att bollen nu ligger hos henne och att hon ringer mig efter alla helger. Hon understryker att hon kommer att ringa mig ”redan” på söndagen, den 10 december.
Här sitter jag nu! Tror ni att hon har ringt? Hahaha, tillåt mig småle!
Jag tycker verkligen att arbetsgivare nu borde börja gå utbildningar om hur man behandlar arbetssökanden, ja medmänniskor överhuvudtaget. Vi som är arbetslösa ska ”drillas” och lära oss intervjuteknik, cv:s ska gås igenom för att eventuella fel ska finnas och vi ska vara på hugget och aldrig tappa motivationen. Hur f-n kan man låta bli att tappa motivationen? Tyvärr, så finns det mååånga fler arbetsgivare som är som den jag just beskrivit och det är beklämmande. Säg ett rakt nej direkt istället för att bolla med andra. Det är mycket mer reko och schysst gentemot alla och, inte att förglömma, ni har väl också ett rykte att tänka på?

”Den som sticker huvudet i busken skyltar med sjärten”

2 kommentarer

 1. Profilbild Fredrika skriver:

  Jadu det var en riktig bottenhistoria…. men dessvärre kan jag verkligen hålla med, allt för många arbetsgivare missköter sig i kontakten med arbetssökande.

  De kan gömma sig hur mycket som helst bakom ursäkter om att de har så alldeles väldigt för många som söker jobb hos dem – men det funkar inte, för precis som du skriver är varje människa också medmänniska och ett ärligt bemötande är alla värd.

  Jag håller tummarna för att andra kontakter går bättre för dig!

 2. Nä, men…

  Det var det sämsta jag hört på länge. Ja hon om någon, behöver gå kurs i bemötande. Otroligt dåligt!

  Ha det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *