Vi och våra barn…

Just nu pågår en debatt om huruvida skiftarbetande föräldrar får lämna sina barn på dagis under sina arbetsfria veckor. För mig ter sig diskussionen underlig eftersom jag tycker att det är självklart att vi ska umgås med våra barn så mycket det bara går. Vi har väl ändå inte skaffat barn för att samhället ska ta hand om dem?
Som vanligt så finns det ju alltid undantag… Arbetslösa föräldrar till exempel får ha sina barn på dagis nån timme om dagen och det kan många gånger vara rätt beslut för barnets skull, inte för att föräldrarna ska få vara barnlediga. Barn behöver komma ut och umgås med andra barn i olika miljöer. Men, jag vidhåller, jobbar man skift och har barnomsorg så låt barnet också få njuta av den lediga veckan tillsammans med föräldern. Tiden, och helst småbarnstiden, går så himla fort och plötsligt så är dom inte barn längre. Tro mig, jag vet… 🙂

Här följer lite småkul sagt av just barn:
* En mormor är en som hela släkten har kommit ut genom. Då är det väl inte så konstigt att hon är lite sladdrig i skinnet.  – Kristina 7 år –
*
Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer.  – Siri 6 år
* Det finns många sorters hud. Förhud är till exempel huden som man har framtill medan bakhuden är huden som man har på baken.  – Therese 6 år
* Om man öppnar ögonen och det är alldeles svart, då är man medvetslös.  – Hilda 7 år
* Farmor tycker inte om att sola topless. Det är för att hennes toppar har blivit lösaktiga. – Stina 6 år
* Negrer har svart hud, men det är inte fint att säga högt. – Görel 6 år –

” Jag får tacka alla som hjälpt till, sa flickan på barndopet ”

3 kommentarer

  1. […] avatar 2 street fighter catfish ralph macchio courtney love sugar ryan sheckler This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. ← Green Philadelphia Shuttle Service | Submit An Article LikeBe the first to like this post. […]

  2. Gud va häftig hemsida du har

  3. Profilbild Fredrika skriver:

    Jag håller fullständigt med, lediga dagar behöver barnen också… det handlar ju bara om åren mellan 1 och 6 innan de är skolpliktiga.

    Ett annat problem är dock att skiftarbetande föräldrar inte får tillgång till barnomsorg på kvällar och helger (iaf inte i Boden trots att det är kommunens skyldighet), visst har de möjlighet att erbjuda nattdagis till ett litet begränsat antal barn. Men för skolpliktiga barn men som ännu är för små för att fixa middag och lägga sig själva finns inget typ av natt/kvälls-fritids och inga kvälls/natt dagmammor. Min bror och hans fru jobbar båda i vården och det krockar titt som tätt för dem och det är inte alltid vi i släkten kan hjälpa till pga att vi också arbetar och har åtaganden – då blir det klurigt vill jag säga :o)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *