Arbetslös men inte värdelös!

Jag bor i en kommun där det verkar vara hopplöst att få ett jobb! Visserligen har jag både åldern och genren jag vill arbeta inom emot mig men ändå…jag har det senaste året sökt allt i alla genrer men utan framgång. Att bo i ett mindre samhälle har den nackdelen att man måste nästan ha ett stort kontaktnät eller stor släkt, har man båda så är lyckan gjord. Själv har jag varken det ena eller andra utan får helt enkelt lita på mig själv!
Tro nu inte att jag låter mig nedslås av det! Jag tar det inte personligt alls och det tackar jag åren vi bodde i Västmanland för. DÄR om nånstans trodde jag att det verkligen skulle vara svårt att ta sig fram med flera hundra sökanden på varje ledigt arbete, närmaste stad Uppsala då, men döm om min förvåning när jag blev kallad till anställningsintervju på vartenda arbete jag sökte! Jag fick till och med tacka nej till ett för att jag tackat ja till ett annat! Lustigt egentligen hur man kan vara så attraktiv på ett ställe men helt ointressant på ett annat!
Jag börjar nu närma mig den punkten när jag kommer att bli, genom ekonomisk ”utpressning”, tvingad att få ett jobb. Får jag inget jobb inom ett visst datum så blir jag straffad precis som om jag själv valt,, av lathet, att ”gå hemma”. Yippie, säger jag till det oerhört rättvisa systemet!
Just nu har jag två val! Flytta eller starta eget… Vilket av dessa det blir vet jag inte ännu men jag har en månad kvar att fundera på. Kanske bäst att spela säkert och välja båda två? Men på nåt sätt löser det sig…det har det alltid gjort! 🙂

Arbete är det obehag man underkastar sig för att slippa annat obehag

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *