Det svåraste är inte att göra sin plikt utan att veta var den finns….

Jag sitter och läser platsannonser och tanken slår mig, åter igen, vilka motsägelsefulla och ibland nästan omöjliga önskemål arbetsgivare kan ha… ”Gärna yngre sökanden med adekvat utbildning och några års arbetslivserfarenhet”, ”Vi söker dig som tidigare arbetat inom detta område i några år men det är inget krav”, ”Eftersom vi arbetar för en jämnare könsfördelning på arbetsplatsen så välkomnar vi kvinnliga och manliga sökanden” och så vidare. Lite förvirrande kan det vara ibland att veta om det är nånting för mig eller inte! Yngre sökanden? Var går gränsen? Helst med utbildning och några års arbetslivserfarenhet, hur ung är man då? Vi välkomnar kvinnliga och manliga sökanden! Ja, finns det nåt tredje kön? Varför inte bara skriva ”alla”?
Den absolut bästa platsannonsen för mig skulle nog låta ungefär så här:
”Vi tar tacksamt emot ansökningar från något äldre kvinnliga sökanden som gjort bort tiden med vård av barn och har arbetslivserfarenhet från många olika arbetsområden. Du bör ha en positiv attityd men vi är ett företag som förstår att människor inte är robotar så är du någon gång på dåligt humör så är det inget hinder. Vi uppskattar också lojalitet och öppenhjärtlighet men framförallt humor. Vi strävar efter en ojämnare blandning av personligheter på arbetsplatsen så därför välkomnar vi ansökningar även från dig som inte anses vara perfekt”

88-114

 

 

 

 

 

 

 

Den som gräver en grop åt andra skall ha avtalsenlig lön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *