Archive for Humor

Va eré som luktar?

V.I.Poo-reklamen är det väl inte många som missat? Det är en spray man ska spruta i toalettstolen innan man gör nummer 2 (jag gör ju aldrig det men i alla fall). Syftet är att det inte ska lukta skit när man skiter utan det ska lukta rosor, lavendel, citron eller frukt. I reklamfilmen så verkar produkten huvudsakligen rikta sig till damer. Damer som är för fina för att lämna odörer efter sig och gärna framstår som att de bajsar volanger och fiser glitter. Herrarna som besöker toaletten strax efteråt njuter av väldoften för att sen två minuter efteråt förstöra den, för av någon anledning så har de ingen rosluktande spray i innerfickan. Slutsats: När män skiter ska det lukta skit och när kvinnor gör det ska det lukta som en blommande sommaräng. Det som jag reagerade mest på i reklamen, som of course är amerikansk, är att i landet over there verkar de ha förskräckligt mycket vatten i toastolarna!!! Lite för mycket spray så svämmar det ju över!  Nog med skitsnack för den här gången… Bifogar en länk till reklamfilmen! 

https://www.youtube.com/watch?v=L37-3v7DyYs

 

”Man till gråtande hustru: ”För guds skull, det är bara en reklamfilm! Han kommer tillbaka till henne när hon har borstat tänderna.”

Indränkt i ketchup…

Jag minns när jag var liten på 60-talet och inte ville äta upp min mat! Mamma sa alltid: ”Ät upp maten! Tänk på de svältande barnen i Biafra”. När jag sen lade mig på kvällen så kunde jag ligga i timtal och försöka klura ut hur det kan komma sig att barnen i Biafra svälter MINDRE av att jag äter upp min mat. Jag hittade aldrig något svar på den frågan då men förstår naturligtvis, nu som vuxen, att det inte var så bokstavligt som jag trodde. Lite senare i livet när mamma fortsatte med samma argument så svarade jag att hon kunde ju lägga maten som jag inte åt upp i en påse, skriva Biafra på den och lägga den i brevlådan. Jag hade även bestämt mig för att börja äta ännu mindre så att de svältande barnen skulle få mer mat. Så lätt tyckte jag som 7-åring att det var att lösa både mitt och Biafras problem. Jag önskar många gånger att jag, nu idag, kunde se på både mina och andras motgångar och funderingar med en 7-årings ögon. Inga större krusiduller och onödigt tänkande, bara själva problemet och ingenting annat! Eller att allt kunde lösas lika lätt som det ibland gör när datorn krånglar, bara att stänga av och slå på igen. Nu är det ju inte så enkelt men samtidigt så är det ju det som är tjusningen med livet ändå.
Denna månad har jag rötmånad. Inte som det är tänkt att vara rötmånad men jag verkar ha tur! Efter en tid som arbetslös och när potentiella arbetsgivare vare sig har tackat för att jag tagit mig tid att ansöka, (jag trycker nämligen på tre, max fyra tangenter för att skicka iväg en), eller ens meddela att jag inte gått vidare i den så kallade processen, så har ketchupeffekten inträffat och jag har helt plötsligt blivit populärare på arbetsmarknaden. Allt verkar nu komma på en gång! Senast idag hade jag en intervju och fick svara på vad jag tycker om att arbeta i grupp. Ärlig som jag är så svarade jag naturligtvis att det är ju bland det bästa sättet att arbeta på. Då kan man ju skylla på någon annan!
Huvudsaken är att jag nu vet med säkerhet att jag har nåt vettigt att göra till hösten och över vintern för det är inte någon jätteskojig tid att vara ”ledig”. Det ska nog förresten ni också vara glada över för risken finns att jag hade skrivit två, eller kanske till och med tre blogginlägg om dagen då. Jag tar nämligen för givet att ni kikar in här med någon som riktar en pistol mot ert huvud… 🙂
Idag fick jag ju även ett celebert besök från ett religiöst samfund. De frågade mig om jag funnit Jesus. Jag stod bara som ett levande frågetecken och sa: Va??? Jag visste inte ens att han var försvunnen!

7e192ae24a13ef39d20dd567214ca501

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Problemet brukar vara att om man inte riskerar någonting så riskerar man ännu mer” 

Just saying…

Män är ganska formbara! När vi köpte huset för ett antal år sedan så hade den tidigare ägaren gjort om ett av garagen till tvättstuga vilket jag inte var så förtjust i. Jag ville att vi skulle bygga ut huset med en heltäckt förstukvist och på så sätt flytta den dåvarande entrén som var i ekonomidelen. På det viset skulle det frigöras plats, tvättstugan kunde flyttas och dubbelgaraget återställas. Sambon sa blankt NEJ! Han skulle minsann INTE börja bygga någon förstukvist, det var alldeles för besvärligt och jobbigt. Vi har haft en förstukvist i fem år nu! Just saying…
För femton år sedan kom jag på att jag ville ha en borzoi. Det är en stor hundras, går även under namnet rysk vinthund. Sambon sa blankt NEJ! Den hundrasen är alldeles för stor och besvärlig! Skaffar du en sån så flyttar jag! Vi hade TVÅ borzoier i totalt 14 år. Just saying…
I samma hus som jag berättade om tidigare skulle köket bytas ut. Sambon ville ha inredningen i körsbär, jag ville ha ett ”raggarkök” i en röd högblank färg. Sambon sa blankt NEJ! Man blir less på det röda och det blir jobbigt att hålla rent. Inte har vi blivit less och det är lätt att hålla rent, det högblanka, röda köket som vi haft nu i några år. Just saying…
Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst men det orkar jag inte. Nu kan man lätt tolka det jag just berättat som att det är jag som bestämmer var skåpet ska stå och att sambon är en toffel. Så är det inte!!! Det enda jag gör är att övertala honom om att jag har rätt och ibland kan det ta flera år. Inte med gräl, tjat, skrik eller så, bara en liten förflugen mening då och då samtidigt som det viftas lite extra med ögonfransarna. En stilla, lugn och utdragen hjärntvätt kan man kalla det för. Tro mig tjejer, det fungerar! Nu ska jag till garaget och hjälpa den omtalade sambon! Redan idag så kommer vi att ha ett fullt fungerande dubbelgarage. Just saying…

retro3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mannen har i första hand fått sitt huvud för att kvinnan ska kunna förvrida det”

Lite galghumor!

Igår började vår tvättmaskin att leva om! Och då menar jag rejält, riktigt rejält! Jag hörde en skräckblandad röst, som senare visade sig tillhöra min sambo, skrika: ”MAAAARLEENEEE! Är nåt fel på tvättmaskinen!! Ska det låta så här??!!? KOM HIT!!!!” Medans jag gick nerför trapporna hann jag fundera att det var verkligen förvånansvärt konstiga frågor med tanke på att maskinen levde om lika högt som att huset skulle ha blivit attackerat av 250 stycken gerillasoldater med maskingevär. I vilket fall som helst så gick jag in i tvättstugan och tryckte på avstängningsknappen och tystnaden spred sig återigen i huset. Jag vände mig mot Roger och frågade varför han inte gjorde det istället för att bara stå där, stirra på maskinen och skrika. Svaret blev bara ett ”jag vet inte” och i den sekunden visste jag att det inte går att lita på karlar när katastrofer är nära att inträffa och det är ju alltid bra att veta. Nu är i alla fall maskinen fixad och låter nästan ingenting alls… Tvärtom går den nu så tyst så jag kollar ofta så att det inte är nåt fel på den!
Idag tvättar jag, städar i garderober, slänger och donar. Jag har köpt väldigt mycket klädgalgar, sådana som kläderna inte ska glida av ifrån och min tanke är att alla gamla galgar ska bytas ut. När vi shoppade på Biltema så hittade jag väldigt bra och billiga galgar och kom med en famn fylld som jag tömde i kundvagnen. Roger tittade på mig och fnyste: ”Du och dina galgar! Nu börjar det väl ändå räcka?” ”Nej, det behövs ännu många, många fler”, svarade jag bara.
Jag har inga problem med att handla galgar, plastburkar, skruvar, spikar, verktyg, teknikprylar och sånt men när det gäller kläder så blir det tvärstopp och jag vet inte varför. Jag ids liksom inte.
Efter att vi varit på Biltema så gick vi sedan till just en klädbutik. Jag svepte omkring där som en yr höna i 10 minuter, gick sen fram till Roger och frågade om vi inte kunde gå nån annanstans i stället. -Hittade du ingenting?, frågade han. -Jo, det fanns en grej men jag struntar i det! -Men köp om det är nånting som du vill ha! -Nej, jag vill inte! -Varför inte??!? -Vi har ändå så lite galgar!!!

laundry-pinup-humor-demotivational-posters-1332214522

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Av och till är det motsatta könet lite för motsatt”

Shop til you drop!

Igår när vi handlade så registrerade min hjärna en hel del… Jag har alltid tyckt om att studera människor och se hur dem beter sig i olika miljöer och situationer. Detta sker helt automatiskt och ingenting jag bestämmer mig för att göra, Har jag en stund över till exempel när karlsloken fastnar framför någon speciell hylla så, istället för att tjata på honom så studerar jag människor istället. Absolut inte för att döma någon utan bara för att jag är obotligt intresserad av människosläktet. Det finns de som springer planlöst än hit och än dit och som troligtvis ännu inte bestämt sig för vad de ska laga till middag. Det finns de som följer sin inköpslista till punkt och pricka och som skrivit den i den ordning varorna passeras i affären. Det finns, med andra ord, lika många olika sorters kunder som det finns varor.
Sen kan det också vara lite kul att se dessa som är specialister på att lura sig själva. De som väljer det magraste köttet, lättmjölken, fettet som innehåller det minsta fettet och osten med nästan inget fett alls. När samma kund senare kommer lite längre fram i butiken så åker snacks, läsk, godis och glass utan minsta tvekan ner i samma vagn. Sånt får mig alltid att småle… Men det är klart! Det är väl så det jämnar ut sig? 😉
Sen finns det alltid dessa barn som får sina utbrott när dem inte får det dem vill ha. Oftast handskas föräldrarna med dessa problem på samma sätt. De lyfter upp ungen och väser något hotfullt i örat, lite småtyst så att ingen ska höra men alla gör det ändå.
Jag minns när min äldsta son fick ett sjuhelsikes utbrott när han inte fick det han ville ha. Naturligtvis vid godishyllan! Han lade sig på golvet, sparkade med benen och skrek som en stucken gris. När han inte lyssnade när jag sa till honom så lade jag mig, helt sonika, bredvid honom, sparkade med benen och skrek som en annan stucken gris. Pojken upphörde ganska omgående med sitt uppförande och började istället att försöka få mig att sluta. Naturligtvis så slutade jag och när vi kom ut från affären så sa sonen: ”Mamma, varför gör du så där? Det är ju skämmigt!” Jag svarade bara att: ”Nu vet du hur det känns för mig när du gör så där. Jag tycker också det är skämmigt!” Sedan dess var det en ren fröjd att ta med sig pojken till affären och han uppförde sig helt exemplariskt, och vad jag har förstått så gör han det fortfarande, 25 år senare…

6280043_700b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Bara för att man är mamma behöver man inte vara expert på citronfromage”

En helt vanlig söndag…

Av någon anledning så vill ju oftast inte vi kvinnor bli påminda om att vi eventuellt är i klimakteriet. Ändå är det bara våra ägg som surnar och krymper ihop, ingenting annat!
Idag stod jag i alla fall och gräddade ett gäng pannkakor, det blev lite varmt och jag suckade, frustade och klagade lite, troligtvis helt omedvetet. Då sa min sambo, Roger heter han… än så länge…att det säkert bara är kärringbrus. Jag gillade ju inte det riktigt men svarade bara att det inte alls har nånting med det att göra. Det är bara barnet inom mig som leker med tändstickor igen. Jag är nämligen helt övertygad om att det är precis så det är!
Nåväl, efter en stund fick jag ”skoja” lite tillbaka! Efter att vi ätit gick jag riktigt nära honom och tittade väldigt djupt i hans ögon och sa: Jisses, vad vackra ögon du har! Han sken upp som en sol, log med hela ansiktet och tackade över den fina komplimangen. Tycker du verkligen det? frågade han. Jooo, svarade jag, men jag tror det mest beror på att jag kan se min egen spegelbild…

il_570xN.159573819

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Fulhet består, men det snygga blir fulare för varje dag”

 

Det var två myror och en stack…

Min första spindel har jag dödat för i år och det var inte ens meningen. Jag brukar återställa dem till naturen men denna hade lite otur med mitt handhavande… Den får ligga kvar på golvet som ett avskräckande exempel till alla andra spindlar och små kreatur och sprida budskapet: ”Dont fuck with the lady in this house!” De ska veta att deras liv hänger på en tunn tråd. Och det gör den ju, om ni fattar, i alla fall för just spindlarna!
Jag har alltid undvikit att ta ihjäl insekter. Jag vet inte varför men jag kan liksom inte bara stampa ihjäl dessa små varelser hur fula och äckliga de än är. Nu är det ju bara att hoppas på att insekterna och småkrypen inte läser min blogg för då ligger min döda spindel där på golvet alldeles i onödan… Skvallret kan nog sprida sig snabbt via deras nätverk tror jag!
Oooops! Nu ser jag att katten tuggar på nånting! Det var den det!

tumblr_lxwq5kk35K1qcb2ozo1_500

”När man plockar upp en svältande hund och ger den mat så biter den inte. Det är den grundläggande skillnaden mellan hunden och människan”

Du skall inga andra bilar hava framför dig!

Min körkortslöse, 16-åriga son lär sin mamma, som har haft sitt körkort i 33 år, att köra bil! Han får aldrig mer åka med när jag kör, det säger jag då bara! Han har nyligen börjat övningsköra med sin pappa som handledare och tydligen har denne handledare pumpat pojken full med trafikregler och andra konstigheter som gör det jättejobbigt och besvärligt att framföra ett fordon.
Mamma du ska använda blinkers, man ska dra åt handbromsen, du ska inte köra 120 på en 90-väg och så vidare har jag fått höra idag om och om igen… Ändå åkte han bara med mig i max 10 minuter! Till slut sa jag till honom: Sätt hörlurarna i öronen och lyssna på lite hårdrock eller nåt. Du kan också gärna luta dig tillbaka, slappna av och blunda så ska jag se till att vi kommer dit vi ska, levande och välbehållna. Det din pappa säger åt dig att man ska göra i trafiken ska du lyssna på och ta till dig MEN… Blanda aldrig ihop det med mitt körsätt för det är två heeeelt olika saker, gör du som jag gör så kuggar du direkt! Därför, min son, är jag inte heller din handledare! 🙂

il_fullxfull.113598487

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Det är svårare för äldre damer att parkera en bil än för yngre, eftersom de äldre inte hör så bra”

Ha en trevlig dag……någon annanstans!

Dessa försäljare som ringer stup i kvarten börjar gå mig på nerverna nu! Det har gått så långt att jag allvarligt funderar på att säga upp det ”vanliga” telefonabonnemanget. Man klarar sig gott med bara mobiltelefon och i min har jag den inbyggda spärrlistan så då vore det bekymret ur världen. Fixar nog det redan under morgondagen! Att numret är registrerat hos Nix verkar inte spela någon roll alls…

Marknadsföring:

– Du är tjej och ser en snygg kille på en fest. Du går fram till honom och säger: ”Jag är fantastisk i sängen”. Det är direkt marknadsföring.

– Du är på fest med massa kompisar och ser en snygg kille. En av dina kompisar går fram till honom, pekar på dig och säger: ”Hon är fantastisk i sängen”. Det är annonsering.

– Du ser en snygg kille på ett party. Du går fram till honom, får hans telefonnummer. Nästa dag ringer du och säger: ”Hej, jag är fantastisk i sängen”. Det är telefonförsäljning.

– Du ser en kille på en fest, slätar till klänningen. Du går fram till honom, häller upp en drink åt honom. Frågar: Får jag? Lutar dig fram, låter dina bröst nudda hans arm, rättar till hans slips och säger: ”Bara så du vet, jag är fantastisk i sängen”. Det PR (Public Relations).

– Du är på en fest, ser en snygg kille. Han kommer fram till dig och säger: ”Jag har hört att du är fantastisk i sängen.” Det är tecken på ett starkt varumärke. (Brand Recognition)

– Du är på en fest och ser en snygg kille. Han gillar dig men du övertygar honom att gå hem med din kompis istället. Det är representation.

Din kompis kan inte tillfredställa honom så hon ringer dig. Det är teknisk support.

En kille kommer in på en fest. Han blickar ut över rummet. Inser att han vill ha alla brudar, så han ställer sig på bordet och skriker: ”Jag är fantastisk i sängen!!!”. Det är spam…

 

936179_488016347938171_1789685383_n

 

 

 

 

 

 

 

 

”Varenda affär som man föreslår mig är en dålig affär, för om den vore bra skulle man inte föreslå mig den”

Mimmi är inte Pigg! ;)

Imorgon ska jag på besiktning hos farbror Doktorn eftersom jag inte känt mig riktigt pigg på sista tiden… Jag minns när jag gjorde det senast, det är ganska länge sen eftersom jag brukar vara dålig på att besöka doktorn, men han kom i alla fall på att han skulle göra en genomgång av mina tuttar. Han tyckte att jag var i den åldern och dessutom har min mamma haft bröstcancer så, so far so good… Jag klädde av mig på överkroppen och han började klämma och känna. Han höll på ett bra tag men återkom hela tiden till ett visst ställe och sa sedan att han tyckte att han kände något ovanligt där. Han föreslog att jag så fort som möjligt skulle beställa tid för mammografi men jag sa att det inte var någon fara, jag visste redan att jag skulle dit om två månader.
Eftersom jag alltid ska skämta, trots att det kan handla om allvarligare saker, så kunde jag inte låta bli att säga: – Men en sak ska ni läkare ha klart för er! Om det är så att jag måste operera bort ett bröst så får ni, för jämviktens skull, flytta det andra till mitten!
Det är enda gången jag hört ett så hjärtligt skratt komma från en läkare under ett besök där!
PS! Det fanns inga konstigheter i tutten… 🙂
im-not-a-doctor-but-ill-take-a-look-funny-tshirt300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Alla som väser har inte astma…