Archive for Facebook

Syftet gott, allting gott!

Facebook är en styggelse! Ibland i alla fall! Det positiva är att man på ett bra sätt kan hålla kontakten med de som bor en bit bort men även att kunna hålla sig a´jour med det som händer/ska hända i den omedelbara närheten. Sen får man inte glömma bort de som alltid skriver glada och positiva inlägg som gör att man får en anledning att dra på smilbanden. Det är ju nästan det bästa! Och så har vi det här med ”vänner”… Jag är ingen ”vänsamlare” utan tror, i det avseendet, mer på kvalité än kvantitet. Jag har för nuvarande till och med några ”vänner” på FB som inte ens säger hej om man ses på stan, så vad är det för krumelurer egentligen? Jakten på kvalité gör att jag med jämna mellanrum gallrar i min vänlista. Det betyder INTE att jag är ovän med någon i det verkliga livet utan det betyder bara att jag vill hålla antalet nere så att jag lättare kan följa och socialisera med de som ger i alla fall lite respons nån gång. Vissa tycker att man ska vara vän med alla bara för att FB är ett socialt nätverk men jag tycker inte om att socialisera ensam… De som aldrig visar minsta livstecken ifrån sig får helt enkelt rött kort och åker ut från min lista.
Dessa människor kanske säger ”men jag är aldrig på Facebook”. Nå jo, kanske jag svarar då, men då gör det ju ingenting att jag plockat bort dig! 🙂
Sen har jag stött på ett annat problem! Det problemet dyker upp om man har blivit blockerad av någon (det har jag) :P, alternativt blockerat någon själv (jo, jag har tre stycken på min alldeles egna blockeringslista och så ska det förbli). Jag är administratör på några sidor/grupper, vissa grupper har jag också skapat själv. På min köp- och säljsida till exempel kan jag inte ha några medlemmar som osynliggörs på grund av detta, det fungerar inte! Det är jag som rensar bort gamla annonser, olämpliga kommentarer plus att jag själv kanske då och då skriver något som alla bör veta. Då är det en nödvändig förutsättning att jag kan se vad alla lägger in och det är även viktigt att alla kan se det jag skriver. Av den enkla anledningen så har jag känt mig tvungen att eliminera några medlemmar och det hoppas jag att alla har förståelse för. Jag vill inte att någon ska inbilla sig att det är för att jag är bitter, sur eller förbannad för det är jag inte. Det ligger liksom inte i min natur… 😉
Nu har jag väl ändå tragglat nog om FB för idag och kanske borde göra något nyttigare istället? Jo! Så får det bli!
Funny-facebook-quotes-pictures-love-photo-quotes-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är bra att ha få vänner och många bekanta – och att veta vem som är vad

Saknar du humor? Ja, det är inte roligt…

Gick i lite affärer idag, skulle köpa ett par shorts men hittade bara shorts som inte var större än ett par trosor… En fråga dök upp i mitt huvud till alla kläddesigners: När ska ni skissa upp ett par shorts som man kan använda utan att tampongsnöret sticker ut???
Detta hade jag inte kunnat skriva på FB! Då hade jag nog fått ett till mail om att någon lite ”finare” människa har tagit anstöt. Ett sånt mail som jag faktiskt fick tidigare idag… Jag vet att jag många gånger, väldigt många gånger, inte uppför mig som en väluppfostrad dam. En som pekar ut med lillfingret när hon dricker kaffe eller rynkar på näsan när någon svär. Jag är inte sån! Jag är bara en liten tös, uppväxt i finaste byn och som inte tar precis allt på djupaste allvar. Mina föräldrar har gjort sitt bästa med att uppfostra mig och jag tror mig veta skillnaden mellan rätt och fel och lite folkvett har jag också, så ingen skugga ska falla över dom! Jag är oftast glad, har löjligt mycket humor och använder väldigt mycket sarkasm och ironi i det jag skriver. Jag är, helt enkelt, bara jag! Om jag då av vissa, ska ses som oanständig, vulgär och kaxig, so what? Vad är det ni är så avundsjuka över? Jag kommer att fortsätta skriva/skämta om klimakteriet, menstruationer, döden, tamponger, sex, alkohol och om precis allt som hör till livet, hur oanständigt det än är i andras ögon, för vet ni en sak? Det är KUL att vara oanständig, det är KUL att vara vulgär, det är KUL att vara Mimmi!
Hur jäkla roligt har du……???

72926_332530133531118_1627249252_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”En människa utan humor är som en bil utan fjädring – man känner alla obehagligheter i vägen”

Det är inte alls för att sätta press på er, sa ångvälten till asfalten

Facebook är verkligen ett ställe som förvånar mig många gånger varje dag! Ett ställe där människor väldigt ofta inte visar sitt rätta jag utan framställer sig mer hur de vill vara än hur de verkligen är. Naturligtvis finns det undantag, ganska många faktiskt, men nu är det den andra gruppen jag vill åt. 🙂
Jag hoppas verkligen att jag inte framställer mig själv, vare sig bättre eller sämre, utan håller mig så nära sanningen som möjligt. Det blir ju bara dumt om det är på nåt annat sätt för mer än hälften av mina vänner känner ju mig personligen, så det finns ju liksom ingen vits med det.
Nu är det ju ändå ganska många som struntar i det och skapar en alldeles ny människa på facebook. Samma utseende men en helt annan personlighet! Hycklare, som privat är världens lögnare, surpuppor eller allmänt negativa lägger ut fina citat om ärlighet, positivt tänkande och så vidare. Inte för att det egentligen gör mig nånting, folk får lägga ut vad de vill och låtsas vara vem de vill men tanken slår mig ändå: Vem är det ni försöker lura? Oss andra eller er själv? Fungerar det bra? Dessa frågor kommer jag nog aldrig att få svar på, jag överlever det och jag kommer fascinerat att följa detta fenomen och säkert le i mjugg många gånger till. Det tackar jag er för!
PS! Gruppen/personerna jag tänker på finns naturligtvis INTE med i min vänlista. Hyckla ska man inte! 🙂

1342666836736_8456683

 

 

 

 

 

 

 

Hyckleri är den svåraste och mest enerverande last som någon människa kan ägna sig åt. Det kräver en oupphörlig uppmärksamhet och en sällsynt själslig opartiskhet. Det kan inte heller praktiseras lite då och då, det är ett heltidsjobb”

 

Det som inte syns finns inte!

Att Internet har en enorm spridning och genomslagskraft vet och förstår nog vi alla men, igår kväll fick jag verkligen uppleva det på riktigt! I Gällivare var det Midnight Sun Meet med massor av gamla och vackra plåtlådor, bilutställning, cruising och naturligtvis hålligång på kvällen/natten. Givetvis var jag där i egen hög person…
Jag fick vara med ett antal gånger, att för mig helt okända människor, kommer fram, tar mig i hand, presenterar sig och vet redan både mitt för och efternamn. När jag sen frågar hur det kommer sig så får jag till svar antingen Facebook eller denna blogg. Jag fick också känslan av att nästan vara som en seriefigur som plötsligt fått liv för samtidigt så visade många nån sorts förvåning över att se mig. Nästan som att jag bara varit en cybermänniska utan fysisk kropp!
Det kanske blir så här ute i etern, att vi ibland glömmer bort att det bakom varje inlägg eller kommentar faktiskt finns en människa av kött och blod, med tankar och känslor, glädje och sorg, helt enkelt en person som är precis som oss själva.
Vad gäller denna blogg så är kommentarerna oftast att människor känner igen sig själva i det jag skriver och det är nog det bästa berömmet jag kan få. Då får jag bekräftat att jag är kanske inte så knäpp som jag trodde ändå… 😉

Fake Comfy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Att kunna vara kortfattad visar tecken på vishet… Därför blir det inte mer än så här!”

Släppa väder med konfetti?

Jag har bortskämt människor med smilisar! 🙂 Om jag inte använder smilisar på Facebook så är jag antingen bitchig, sur eller har PMS, tycker främst karlarna då! Själv använder de, förutom några få, nästan aldrig smilisar när de skriver. Vad lider de då av? Gubbsjuka?
Bara för att jag är av det kvinnliga könet så behöver jag väl inte alltid ha hjärtan, smilisar, fjärilar och blommor och annat tjafs i texten?
Skulle inte förvåna mig om de flesta karlarna tror att jag fiser glitter också! Nu ska jag chocka alla med att berätta att det gör jag inte! Och ibland gör jag ännu värre saker också, trots att jag är född till prinsessa… Gissa vad? 😉

mAc54Kr8ptFCYRbzZajLFaw

 

 

 

 

 

 

 

 

”Saliga äro de hjulbenta, ty de pissa inom parentes”