Att våga vara den man är

Det ligger i tiden att må bra, vara lycklig och dessutom se bra ut! Människan har nog aldrig tidigare varit så fokuserad på wellnes som nu, både fysiskt och psykiskt. För det fysiska växer olika dieter fram som svampar ur jorden, nya träningsredskap presenteras som ska fixa din mage på en vecka och universalkrämer för hutlösa priser som ”gör dig tio år yngre” på en månad ödslar mer eller mindre seriösa, högavlönade forskare på att ta fram. Det psykiska ska också tas om hand… Många konsulter för det andliga välmåendet finns att välja mellan och även en hel del ”snabbfix” i form av piller. Piller för att bli gladare, lugnare, piggare, sömnigare, ja till och med intelligentare. Om jag personligen trodde på det sistnämnda så skulle jag med glädje förespråka dessa piller till ett antal personer men det är en helt annan historia.
Själv litar jag allra mest på den inre kraften och möjligheterna vi alla har inom oss själva. Möjligheten att till stor del bestämma själva hur vi ska må, både mentalt och fysiskt. Att dessa två hänger ihop och påverkar varandra finns det väl egentligen inte många som tvivlar på och då gäller det kanske att utnyttja det på bästa sätt?
Jag ser inte tio år yngre ut än vad jag är! Av vilken anledning skulle jag det? Beröm från andra?
Jag skulle behöva gå ner några kilo om jag stirrade mig blind på hur man ”ska” se ut! Jag mår bra i den vikt jag har, varför ska jag banta? Beröm från andra?
Jag deppar ihop ibland och tycker att livet är värdelöst! Men jäklar i min själ vad lycklig jag känner mig sen när den känslan släpper…för det gör den!
Rynkor, ärr och skavanker har jag lite här och där! Jo, jag har fött barn, varit med om olyckshändelser men framförallt levt!
Jag äter det jag tycker är gott! Ja… Varför skulle jag äta det jag tycker är dåligt? Bara jag äter ”fel” med måtta!
Motionen jag får är inbyggd i de vanliga jobb, nöjes och vardagsbestyren! Tar trapporna istället för hissen när det går, promenader med hunden, flänger omkring på jobbet, buggar ibland osv.
Jag använder inga mirakelkrämer för att se bättre ut! Varför skulle jag det när det finns ett alldeles gratis medel för det? Le!

Jag vet faktiskt inte varför jag, just nu, skriver just detta blogginlägg. Jag tror att jag börjar bli less på all denna utseendefixering som förekommer precis överallt och även trycket på att hitta det ultimata välmåendet. Det finns ingen perfekt människa på denna jord och kommer aldrig att finnas heller. Det finns ingen problemfri människa heller och ingen av oss ska nog fastna i inbillningen att alla andra har det mycket bättre. Gör det bästa du kan av ditt liv, dina möjligheter och dina förutsättningar utan att dras med i allt som andra tycker att man ”ska” och allt man ”bör”. Ge dig själv möjligheten att slappna av, vara nöjd med dig själv precis som du är och var övertygad om att du duger. För det gör vi alla! Duger! Det finns ingen, absolut ingen, som har vare sig rättighet eller befogenhet att påstå något annat. Jag är ingen utbildad coach! Jag är inget proffs på livet eller tror mig veta mer än andra. Detta är bara mina tankar och funderingar, precis som det står i min bloggbeskrivning men ändå… Jag hoppas att det duger! 🙂

il_fullxfull.417917658_lkbf

 

 

 

 

 

 

 

Alla djur, utom människan, vet att livets huvudsakliga mening är att man ska njuta av det

En kommentar

  1. Profilbild Reijo skriver:

    Bra skrivet som vanligt Mimmi,jag håller helt och hållet med om allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *