Min förbannade skyldighet…igen!

I år är det riksdagsval och jag har nog aldrig varit mer kluven än jag är nu. Jag har läst partiprogram, funderat och kliat mig på huvudet men ingenting känns riktigt genuint. Jag har lyckats bestämma mig för några som jag INTE vill lägga min röst på men ändå finns det en hel drös kvar som jag måste välja mellan. För första gången har också tanken slagit mig att jag struntar i att rösta överhuvudtaget men genast hör jag rösten som säger: ”Det är inte bara din rättighet att rösta, det är din förbannade skyldighet!” Tyvärr, hör jag ju inte till de människorna som alltid, precis alltid, röstar på samma parti gång efter gång. Ibland har jag frågat dessa människor varför dom gör det och oftast blir svaret: ”Jag vet inte! För att jag alltid har gjort det!”
Riktigt så lätt har jag inte gjort det för mig… Tiderna förändras, världen förändras, förutsättningarna förändras och med dessa förändringar förändras även politiken. Det som var självklart för trettio år sen är inte det idag och allt känns långtifrån lika ”enkelt”. Därför förändras även mitt tankesätt och vart fjärde år gör jag likadant, läser partiprogram och försöker hitta det som känns rätt för mig och det jag tror på. Det har jag inte lyckats hitta i år! Kanske blir det att jag singlar slant eller kör Ole, Dole, Doff-metoden? För rösta ska jag! Om inte annat så för att försöka hjälpa till att de som jag inte vill ska vinna valet inte gör det.

quote-of-the-day-LIFE-QUOTE-OF-THE-DAY-Life-is-the-sum-of-all-your-choices

 

 

 

 

 

 

 

Det är trist att alla som egentligen begriper hur landet ska skötas jobbar som taxichaufförer, säljare och frisörer

En kommentar

  1. Profilbild Hjördis Backe Ahlgren skriver:

    Nääää, rösta på ett parti av gammal vana, det ska man inte göra! Numera röstar jag på det partiet som har minsta chansen att hamna i riksdagen…. ungefär så är det 😉
    Då har jag iaf inte varit med och bidragit till fler försämringar…
    Min mamma sa alltid, om pappa lovade henne någonting…. ”jasså, är det valår i år igen”?
    Tomma löften ger ingen trygghet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *