Du gamla, Du fria…

Imorgon är det Sveriges Nationaldag, en mycket omtvistad dag, i alla fall på Facebook. För några år sedan var det en dag som alla andra. Man såg inte många hissade flaggor och dagen kunde sluta med att jag inte hört nationalsången en endaste gång. Om sanningen ska fram så hörde jag nationalsången mestadels när Sverige vann över nåt lag i Hockey-VM. Jag är inte uppväxt med att vi sprungit på stan och viftat med svenska flaggan denna dag. Jag är heller inte uppvuxen med att vi sjungit nationalsången på skolavslutningarna. ”Den blomstertid nu kommer” och på senare år ”Ida’s sommarvisa” är de sånger jag mest förknippar med avslutningarna. Nu påstår många att det är tradition att göra allt detta, en tradition som jag missat i många år. För att reparera mitt återkommande misstag så har jag via Smule sjungit nationalsången. Ni hör inte min röst bara en gång, jag har sjungit med mig själv gång på gång. Lyssna gärna och sjung med!!! Texten kan nog de flesta utantill eftersom den sjungs så ofta! Själv behövde jag lite hjälp med andra versen av skäl jag redan nämnt.
Jag älskar Sverige, jag älskar mitt modersland och jag älskar människor! Det kan jag säga utan några ytterligare tillägg… Vem du än är, varifrån du än kommer: Sjung Sveriges Nationalsång med mig! Du behöver inte ens vänta tills imorgon! 

Du gamla, Du fria

 

 

 

 

 

 

”Traditioner är en guide inte en fångvaktare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *